kategori
Tenogo Maine Massachusetts New Hampshire News solar Vermont

Napa New Hampshire Lagging ing Adopsi Energi Surya?

New Hampshire lags konco negara tetanggan ing Adoption saka energi solar. Nalika Massachusetts, Vermont, lan Maine wis nampa tenaga surya kanthi persentase listrik sing signifikan saka sumber surya, New Hampshire mung ngasilake luwih saka 1% listrik saka solar. Bedane iki njaluk pitakonan: kenapa?

Salah sawijining alesan sing bisa ditindakake yaiku kabijakan lan peraturan negara babagan energi surya. Ora kaya negara-negara tanggane, New Hampshire duwe tutup sewenang-wenang ing pangukuran net, sing mbatesi umume sistem tata surya ngluwihi siji megawatt. Ing kontras, negara-negara tanggane ngidini sistem nganti limang megawatt. Tutup iki ngalangi bisnis lan penyewa sing ora bisa nginstal panel surya ing payon dhewe nanging pengin dadi bagian saka proyek solar sing luwih gedhe. Iki ngalangi supaya ora njupuk kauntungan saka skala ekonomi sing diwenehake dening proyek sing luwih gedhe.

Kajaba iku, para kritikus ujar manawa sistem pangukuran net New Hampshire ngganti biaya energi sing bisa dianyari menyang pelanggan sing ora nggunakake. Nanging, panaliten ahli sing ditindakake dening Departemen Energi New Hampshire nemokake manawa mupangat saka distribusi solar generasi menyang pembayar tarif umume signifikan lan ngluwihi ganti rugi sing diwenehake liwat net metering.

Nalika New Hampshire nyetel target kanggo 25.2% listrik saka sumber sing bisa dianyari ing taun 2025, negara kasebut bisa luwih maju. Kapentingan saka pelanggan kanggo ngurangi biaya energi, dadi sustainable, lan mandhiri katon. Kanthi nggawe adopsi energi surya minangka prioritas kabijakan umum lan ngilangi watesan babagan pangukuran net, New Hampshire duweni potensi ngluwihi tandha 50% lan ngluwihi.

Kesimpulane, lag New Hampshire ing adopsi solar bisa disebabake kabijakan pangukuran net sing mbatesi lan tutup sewenang-wenang ing sistem solar. Kanthi ngevaluasi maneh lan ngowahi kabijakan kasebut supaya cocog karo negara-negara tanggane, New Hampshire bisa ngatasi watesan saiki lan ngrampungake energi surya kanthi skala sing luwih gedhe. Negara kasebut nduweni potensi kanggo nggayuh tujuan energi sing bisa dianyari lan malah ngluwihi kanthi nggawe energi surya luwih gampang diakses lan narik kawigaten kanggo warga, bisnis, lan kotamadya.

Bagian FAQ:

P: Napa New Hampshire ketinggalan ing negara-negara tanggane ing adopsi energi surya?
A: New Hampshire nduweni persentase listrik sing luwih murah sing diasilake saka sumber surya dibandhingake karo negara kaya Massachusetts, Vermont, lan Maine. Alesan utama kanggo iki yaiku kabijakan lan peraturan negara babagan energi surya, kalebu tutup sewenang-wenang ing pangukuran net lan watesan babagan ukuran sistem solar.

Q: Apa net metering?
A: Net metering minangka kabijakan sing ngidini pamilik sistem solar nampa kridit kanggo keluwihan listrik sing diasilake lan dikirim maneh menyang jaringan. Kredit kasebut bisa digunakake kanggo ngimbangi tagihan listrik ing mangsa ngarep.

P: Apa net metering cap ing New Hampshire?
A: New Hampshire duwe tutup ing net metering sing matesi paling sistem solar saka munggah ndhuwur siji megawatt. Ing kontras, negara tetanggan kaya Massachusetts, Vermont, lan Maine ngidini sistem nganti limang megawatt.

P: Kepiye carane tutup metering net mengaruhi adopsi solar ing New Hampshire?
A: Tutup metering net ngalangi bisnis lan penyewa sing ora bisa nginstal panel surya ing payon dhewe nanging pengin dadi bagian saka proyek solar sing luwih gedhe. Iki ngalangi supaya ora njupuk kauntungan saka skala ekonomi sing diwenehake dening proyek sing luwih gedhe.

P: Apa kabijakan pangukuran net New Hampshire ngganti biaya energi sing bisa dianyari menyang pelanggan sing ora nggunakake?
A: Kritikus mbantah manawa sistem pangukuran net New Hampshire ngganti biaya energi sing bisa dianyari menyang pelanggan sing ora nggunakake. Nanging, panaliten ahli sing ditindakake dening Departemen Energi New Hampshire nemokake manawa mupangat saka distribusi solar generasi menyang pembayar tarif umume signifikan lan ngluwihi ganti rugi sing diwenehake liwat net metering.

P: Apa New Hampshire bisa nggayuh tujuan energi sing bisa dianyari?
A: New Hampshire wis nyetel goal kanggo 25.2% saka listrik sing teka saka sumber dianyari dening 2025, nanging negara wis potensial kanggo pindhah luwih. Kanthi nggawe adopsi energi surya minangka prioritas kabijakan umum lan ngilangi watesan babagan pangukuran net, New Hampshire bisa ngluwihi tandha 50% lan ngluwihi.

P: Apa sing kudu ditindakake kanggo nambah adopsi energi solar ing New Hampshire?
A: Kanggo nambah panggunaan energi solar, New Hampshire kudu ngevaluasi maneh lan ngowahi kabijakan pangukuran net sing mbatesi lan tutup sewenang-wenang ing sistem solar. Kanthi nyelarasake kabijakan kasebut karo negara tetanggan, New Hampshire bisa ngatasi watesan saiki lan nggawe energi surya luwih gampang diakses lan narik kawigaten kanggo warga, bisnis, lan kotamadya.

Related Links:
1. Departemen Sumber Daya Energi Massachusetts
2. Badan Pertanian, Pangan & Pasar Vermont
3. Maine.gov

Miturut Howard Rhodes

Howard Rhodes minangka tokoh penting ing babagan perencanaan kutha sing lestari, kanthi fokus khusus ing integrasi energi sing bisa dianyari ing kutha-kutha Amerika. Tulisan lan riset dheweke fokus ing pengaruh transformatif solusi energi ijo kayata tenaga surya, angin, lan hidroelektrik ing lingkungan kutha. Rhodes nyengkuyung kanggo ngetrapake praktik lestari iki kanggo ngatasi tantangan owah-owahan iklim lan keamanan energi. Karya sing duwe pengaruh menehi analisa babagan keuntungan ekonomi, lingkungan, lan sosial saka transisi menyang sumber energi sing bisa dianyari ing cityscapes, nggawe dheweke dadi swara utama ing gerakan menyang masa depan kutha sing luwih lestari.