kategori
Batu bara Tenogo Gas News Water

Bebaya Sampah-menyang-Energi: Solusi Palsu kanggo Polusi

Klompok lingkungan internasional nuwuhake keprihatinan babagan panggunaan teknologi sampah-kanggo-energi (WTE) kanggo ngasilake listrik, kanthi alesan menehi solusi sing ngapusi kanggo manajemen sampah. Saliyane larang regane, WTE bisa uga ngasilake polutan sing luwih beracun tinimbang saiki.

Grup Global Alliance for Incinerator Alternatives (GAIA) nyoroti dampak mbebayani saka insinerasi, utamane minangka cara pembuangan sampah. Senadyan diarani minangka "sampah-menyang-energi," insinerasi bener-bener ngasilake energi sing bisa digunakake minimal. GAIA ujar manawa industri insinerasi nggunakake janji palsu WTE kanggo ngakses milyaran dolar ing subsidi energi sing bisa dianyari lan ngilangi pajak.

Klompok lingkungan uga nandheske konsekuensi lingkungan negatif saka insinerator. Insinerasi ngetokake gas omah kaca 3.8 kaping luwih akeh tinimbang sumber energi liyane, lan awu beracun sing diasilake nambah polusi udara lan banyu. Awu beracun iki nyebabake risiko serius kanggo kesehatan manungsa, nambah tingkat asma, nyuda fungsi paru-paru, lan nyebabake luwih akeh rumah sakit.

Salajengipun, insinerator larang regane kanggo mbangun lan ngoperasikake, mbuwang dhuwit wajib pajak sing bisa nandur modal ing solusi sampah nol nyata. Zero Waste Asia nyuarakake sentimen iki lan njaluk institusi pendanaan internasional kaya International Finance Corporation lan Bank Pembangunan Asia supaya mandheg mbiayai proyek WTE sing sejatine ngganti pabrik batu bara kanthi sumber energi sing bisa dianyari.

Ronald Steenblik, ahli sistem ekonomi sing lestari, ndhukung keprihatinan kasebut, nyatakake yen pabrik WTE nyuda sampah plastik nanging ngasilake emisi CO2 sing akeh lan ngeculake polutan udara beracun. Kajaba iku, residu saka plastik kobong kudu dibuwang kanthi bener.

Penting kanggo ngerteni manawa WTE dudu solusi jangka panjang sing sregep kanggo manajemen sampah utawa ngasilake energi sing bisa dianyari. Nanging, kita kudu fokus ing ngembangaken alternatif lestari sing prioritas ngurangi sampah, daur ulang, lan nandur modal ing sumber energi bener dianyari. Kanthi ngetrapake strategi manajemen sampah sing efektif, kita bisa nyuda polusi, njaga kesehatan manungsa, lan nglindhungi lingkungan kanggo generasi sabanjure.

Bagian FAQ:

1. Apa teknologi WTE?
Teknologi WTE singkatan saka teknologi sampah-menyang-energi, sing kalebu ngowahi bahan sampah dadi energi sing bisa digunakake, kayata listrik. Nanging, ana kuwatir babagan efektifitas lan dampak lingkungan.

2. Yagene kelompok lingkungan internasional prihatin babagan WTE?
Klompok lingkungan internasional, kayata Global Alliance for Incinerator Alternatives (GAIA) lan Zero Waste Asia, prihatin babagan WTE amarga sifate ngapusi lan akibat lingkungan sing negatif. Dheweke ujar manawa WTE luwih larang lan ngasilake polutan beracun, sing nyebabake polusi udara lan banyu. Dheweke uga nyoroti manawa industri insinerasi nggunakake janji palsu WTE kanggo ngakses subsidi energi sing bisa dianyari lan potongan pajak.

3. Apa efek mbebayani saka insinerasi?
Insinerasi, sanajan diarani minangka "sampah-menyang-energi," sejatine ngasilake energi sing bisa digunakake minimal. Ngeculake gas omah kaca 3.8 kaping luwih akeh tinimbang sumber energi liyane lan nambah polusi udara lan banyu. Awu beracun sing diasilake saka insinerasi nyebabake risiko kanggo kesehatan manungsa, kalebu tingkat asma sing tambah, fungsi paru-paru sing suda, lan luwih akeh mlebu rumah sakit.

4. Apa insinerator larang kanggo mbangun lan operate?
Ya, insinerator larang regane kanggo dibangun lan digunakake. Iki kalebu dhuwit wajib pajak sing bisa nandur modhal ing solusi sampah nol nyata. Mula, lembaga pendanaan internasional kaya International Finance Corporation lan Bank Pembangunan Asia disaranake supaya mandheg mbiayai proyek WTE sing ngganti pabrik batu bara kanthi sumber energi sing bisa dianyari.

5. Apa pendapat Ronald Steenblik, pakar sistem ekonomi lestari, babagan WTE?
Ronald Steenblik ndhukung keprihatinan sing ditimbulake dening kelompok lingkungan. Dheweke nyoroti manawa tanduran WTE nyuda sampah plastik nanging ngasilake emisi CO2 sing akeh lan ngeculake polutan udara beracun. Kajaba iku, residu saka plastik kobong kudu dibuwang kanthi bener.

6. Apa WTE minangka solusi jangka panjang sing bisa ditindakake?
Ora, WTE ora dianggep minangka solusi jangka panjang sing sregep kanggo manajemen sampah utawa ngasilake energi sing bisa dianyari. Nanging, fokus kudu ing ngembangaken alternatif lestari sing prioritas ngurangi sampah, daur ulang, lan nandur modal ing sumber energi bener dianyari.

Tembung-tembung kunci/Jargon:
– WTE: Teknologi limbah-kanggo-energi, sing ngowahi bahan sampah dadi energi sing bisa digunakake.
- Insinerasi: Proses ngobong bahan limbah.
– Gas omah kaca: Gas sing nyumbang kanggo efek omah kaca, nyebabake pemanasan global.
- Zero Waste: Pendekatan manajemen sampah sing tujuane kanggo nyuda produksi sampah lan promosi daur ulang.
- Emisi CO2: Emisi karbon dioksida, sing nyumbang kanggo owah-owahan iklim.

Link sing Disaranake:
- Zero Sampah Eropah
- Gaia Incinerator Alternatif
- Perusahaan Keuangan Internasional
- Bank Pembangunan Asia

Miturut Terence West

Terence West minangka penulis lan analis sing misuwur kanthi spesialisasi ing dinamika infrastruktur energi lan pengaruhe ing kutha-kutha Amerika. Tulisan kasebut nyelidiki tantangan lan kesempatan sing diwenehake dening transisi menyang sumber energi sing bisa dianyari ing setelan kutha. Karya West ditondoi kanthi pemahaman sing jero babagan aspek teknis lan sosial-ekonomi sistem energi kutha. Komentar babagan carane kutha bisa adaptasi lan entuk manfaat saka teknologi energi sing berkembang wis nggawe dheweke dadi swara sing dihormati ing wacana babagan pembangunan kutha sing lestari lan kebijakan energi ing Amerika Serikat.