kategori
Batu bara Tenogo News solar Water angin

Repurposing Tambang Ninggalake kanggo Solusi Panyimpenan Energi Gravitasi Inovatif

Konsep nggunakake gravitasi kanggo nyimpen energi sing bisa dianyari dudu ide anyar. Nanging, pangembangan anyar wis fokus kanggo nggunakake shafts tambang sing ditinggalake kanggo tujuan iki. Pitakonan utama yaiku apa panyimpenan energi gravitasi bisa sregep kanthi ekonomi, lan tambang tambang sing digunakake maneh bisa dadi jawaban.

Tenaga air sing dipompa wis suwe dadi cara sing populer kanggo panyimpenan gravitasi, ing ngendi energi sing bisa dianyari sing berlebihan digunakake kanggo ngompa banyu munggah lan banjur diluncurake mudhun nalika dibutuhake. Nalika tenaga hidro sing dipompa wis ana luwih saka siji abad, tantangan kasebut ana ing kabutuhan penting kanggo panyimpenan energi skala gedhe kanggo tenaga angin lan tenaga surya. Sistem hidro pompa tradisional mbutuhake wektu, dhuwit, lan pembangunan infrastruktur sing signifikan, sing bisa uga ora cocog karo tuntutan saiki.

Kanggo ngatasi masalah iki, peneliti lan inovator, kanthi kolaborasi karo Departemen Energi AS, wis njelajah sistem panyimpenan gravitasi standar lan modular anyar sing bisa digunakake kanthi cepet. Senajan situs cocok kanggo fasilitas hidro pompa tradisional diwatesi, repurposing situs brownfield ditinggalake, kayata mantan kothak batu bara, nawakake solusi alternatif sing ngindari masalah lingkungan lan masyarakat.

Strategi liyane sing njanjeni kalebu proyek panyimpenan pompa lemah sing nggunakake formasi batu alam, nyuda biaya konstruksi lan masalah panggunaan tanah. Kanthi ngganti banyu nganggo bahan abot kaya watu utawa bilah turbin angin sing dibuwang, sistem panyimpenan gravitasi bisa ditemokake ing endi wae kanthi bobot sing cukup.

Bidang teknik, ABB, wis ngerteni potensial kanggo nggunakake maneh shaft tambang sing ditinggalake kanggo panyimpenan gravitasi. Kanthi ngowahi poros kasebut dadi sistem panyimpenan energi, perusahaan pertambangan bisa nambah umur produktif tambang nalika nyuda biaya decommissioning. Kolaborasi ABB karo Gravitricity, perusahaan panyimpenan energi Inggris, tujuane nggawa sistem panyimpenan gravitasi, sing dikenal minangka Gravistore, menyang pasar. Ora kaya baterei, sistem Gravitricity bisa mlaku nganti pirang-pirang dekade tanpa degradasi kinerja, dadi solusi sing awet lan tahan suwe.

Kajaba iku, nggunakake tambang sing ditinggalake kanggo panyimpenan energi menehi keuntungan tambahan. Tambang kasebut wis duwe prasarana lan sambungan listrik sing wis ana, nyuda biaya lan nggampangake implementasi sistem panyimpenan gravitasi. Kajaba iku, repurposing tambang bisa nggawe kesempatan kerja anyar kanggo para penambang sing wis terlantar amarga penutupan tambang, njamin vitalitas ekonomi masyarakat sing cedhak.

Peneliti ing Institut Internasional kanggo Analisis Sistem Terapan uga wis njelajah konsep panyimpenan energi gravitasi ing jero lemah (UGES) nggunakake kombinasi pasir lan tambang sing ditinggal. Teknik iki ngidini panyimpenan energi jangka panjang sing efektif nalika nggunakake situs pertambangan sing ora aktif, sing bisa uga ana jutaan ing saindenging jagad.

Sakabèhé, repurposing tambang sing ditinggalake kanggo panyimpenan energi gravitasi menehi solusi sing unik lan inovatif. Iki ora mung ngrampungake kabutuhan panyimpenan energi kanthi cepet nanging uga menehi keuntungan lingkungan, ekonomi, lan sosial. Nalika jagad ngupaya solusi energi sing lestari lan efisien, pendekatan sing ora konvensional iki bisa nduwe peran penting ing transisi menyang masa depan sing luwih ijo.

Pitakonan sing Sering Ditakoni (FAQ) babagan Panyimpenan Energi Gravitasi ing Tambang sing Ditinggalake:

1. Apa panyimpenan energi gravitasi lan kepiye cara kerjane?
Panyimpenan energi gravitasi kalebu nggunakake gaya gravitasi kanggo nyimpen lan ngeculake energi. Energi sing bisa dianyari sing berlebihan digunakake kanggo ngompa banyu utawa bahan sing abot munggah, banjur energi sing disimpen dibebasake nalika dibutuhake kanthi ngidini banyu utawa bahan kasebut mili mudhun.

2. Yagene shafts tambang sing ditinggalake dianggep minangka panyimpenan energi gravitasi?
Poros tambang sing ditinggalake dianggep minangka panyimpenan energi gravitasi amarga nawakake situs sing cocog kanggo repurposing tanpa masalah lingkungan lan komunitas. Dheweke wis duwe prasarana lan sambungan daya, nyuda biaya lan nggampangake implementasine sistem panyimpenan gravitasi.

3. Kepiye carane panyimpenan energi gravitasi bisa disebarake kanthi cepet?
Peneliti lan inovator ngembangake sistem panyimpenan gravitasi standar lan modular sing bisa digunakake kanthi cepet. Kanthi nggunakake formasi rock alam utawa repurposing situs brownfield sing ditinggalake, kayata tilas lapangan batu bara, biaya konstruksi lan masalah panggunaan lahan bisa dikurangi.

4. Apa Gravistore lan apa bedane karo baterei tradisional?
Gravistore minangka sistem panyimpenan gravitasi sing dikembangake dening Gravitricity, perusahaan panyimpenan energi. Makaryakke kanthi ngowahi poros tambang sing ditinggal dadi sistem panyimpenan energi, ngidini perusahaan pertambangan nambah umur produktif tambang lan nyuda biaya decommissioning. Ora kaya baterei, Gravistore bisa digunakake nganti pirang-pirang dekade tanpa degradasi kinerja.

5. Apa gunane nggunakake tambang sing ditinggalake kanggo panyimpenan energi?
Repurposing tambang sing ditinggalake kanggo panyimpenan energi menehi keuntungan lingkungan, ekonomi, lan sosial. Iki nggunakake infrastruktur lan sambungan daya sing ana, nyuda biaya. Iki uga nggawe kesempatan kerja anyar kanggo para penambang sing terlantar lan nyumbang kanggo vitalitas ekonomi komunitas sing cedhak.

Katentuan utama lan Jargon:

– Panyimpenan energi gravitasi: Panggunaan gaya gravitasi kanggo nyimpen lan ngeculake energi.
- Tenaga hidro sing dipompa: Cara panyimpenan gravitasi ing ngendi energi sing bisa dianyari sing berlebihan digunakake kanggo ngompa banyu munggah lan banjur diluncurake mudhun nalika dibutuhake.
– Situs Brownfield: Situs industri utawa komersial sing ditinggal, asring kontaminasi, sing bisa digunakake maneh kanggo panggunaan liyane.
– Sistem panyimpenan gravitasi modular: Sistem panyimpenan gravitasi dirancang ing modul standar sing bisa gampang disebarake lan digedhekake.
– Panyimpenan pompa ing jero lemah: Proyek panyimpenan pompa sing nggunakake formasi watu alami tinimbang banyu.
– Gravistore: Sistem panyimpenan gravitasi sing dikembangake dening Gravitricity, sing ngowahi shaft tambang sing ditinggal dadi sistem panyimpenan energi.

Related Links:

- Gravitisitas
- ABB
- Institut Internasional kanggo Analisis Sistem Terapan

Miturut Terence West

Terence West minangka penulis lan analis sing misuwur kanthi spesialisasi ing dinamika infrastruktur energi lan pengaruhe ing kutha-kutha Amerika. Tulisan kasebut nyelidiki tantangan lan kesempatan sing diwenehake dening transisi menyang sumber energi sing bisa dianyari ing setelan kutha. Karya West ditondoi kanthi pemahaman sing jero babagan aspek teknis lan sosial-ekonomi sistem energi kutha. Komentar babagan carane kutha bisa adaptasi lan entuk manfaat saka teknologi energi sing berkembang wis nggawe dheweke dadi swara sing dihormati ing wacana babagan pembangunan kutha sing lestari lan kebijakan energi ing Amerika Serikat.