kategori
Tenogo News Washington

Tumindak Progresif Dibutuhake kanggo Ngatasi Listrik Mati ing Durham Timur

Ewonan pendhudhuk ing sisih wétan Durham wis ngalami pemadaman listrik sajrone 24 jam, mula ora ana keperluan penting kaya listrik lan pemanasan. Nalika suhu mudhun nganti 30-an dina Kemis wengi, keprihatinan tuwuh kanggo kesejahteraan wong sing kena pengaruh kasebut. Tanggepan saka Duke Energy, panyedhiya listrik ing wilayah kasebut, wis diteliti, nggawe frustasi warga lan walikota Durham, Leonard Williams.

Duke Energy ngakoni manawa pemadaman kasebut disebabake dening karusakan sing ora disengaja kanggo peralatan ing gardu listrik sajrone karya ndandani. Nanging, tingkat karusakan luwih gedhe tinimbang sing diarepake, nyebabake wektu tundha pemugaran daya. Kaping pisanan, warga dikandhakake manawa masalah kasebut bakal dirampungake sajrone sawetara jam, mung bakal dilaporake manawa kekuwatane ora bisa dipulihake nganti udakara jam 7:15, lan bisa uga mengko kanggo sawetara.

Walikota Williams nyatakake keprihatinan babagan pemadaman listrik sing kerep diadhepi ing sisih wétan, tengah, lan sisih lor Durham, kanthi khusus nyatakake yen kedadeyan kasebut ora bisa mengaruhi komunitas sing luwih kurang. Dheweke luwih ngritik respon Duke Energy, nandheske pentinge komunikasi sing jelas lan akurat kanggo luwih apik kanggo nglayani warga sing kena pengaruh.

Kanggo ndandani kahanan saiki, Duke Energy wis mbatesi rencana rong fase. Gardu sing rusak kudu didandani luwih dhisik, kira-kira rampung antarane jam 3 sore. lan 5 p.m. Sabanjure, saluran listrik individu bakal diaktifake, proses sing bisa uga luwih telat amarga suhu sing adhem. Adipati Energy ngarepake sing paling residents bakal daya dibalèkaké ing 6 utawa 7 p.m.

Sauntara kuwi, dampak pemadaman ing urip warga ora bisa dilalekake. Sawetara wong kepeksa nahan hawa adhem ing njaba lan nggambarake luwih anget tinimbang apartemen dhewe. Ngenali kahanan sing nggegirisi iki, Durham wis nggawe papan perlindungan pemanasan, kayata ing Sekolah Menengah Utara lawas, nyedhiyakake panganan lan kasur kanggo nganti 150 wong nganti daya dipulihake kanthi lengkap.

Walikota Williams, sanajan ana ing Washington, D.C., nglumpukake pejabat kutha kanggo mbantu warga sing kena pengaruh lan njaluk jawaban saka Duke Energy babagan frekuensi pemadaman ing sisih wétan Durham lan rencana kanggo nyegah kedadeyan ing mangsa ngarep. Kedadeyan iki nyoroti kabutuhan tumindak progresif kanggo ngatasi masalah prasarana listrik ing komunitas sing terpinggirkan, mesthekake yen kabeh warga duwe akses sing dipercaya kanggo layanan penting, tanpa preduli saka status sosial utawa ekonomi tetanggan.

Bagian FAQ

P: Apa sing nyebabake listrik mati ing Durham wétan?
A: Listrik mati ing Durham wétan disebabake karusakan sing ora disengaja kanggo peralatan ing gardu listrik sajrone karya ndandani.

P: Suwene suwene listrik mati?
A: Pateni listrik wis suwene luwih saka 24 jam.

P: Nalika daya bakal dibalèkaké?
A: Kaping pisanan, warga diwenehi kabar yen masalah listrik bakal dirampungake sajrone sawetara jam. Nanging, banjur dilaporake manawa kekuwatane ora bisa dipulihake nganti udakara jam 7:15, lan bisa uga mengko kanggo sawetara.

P: Kepiye carane Duke Energy nanggapi pemadaman listrik?
A: Duke Energy wis ngakoni masalah lan ombone saka karusakan, nanging respon wis teka ing nliti kanggo wektu tundha ing pemugaran daya.

P: Apa sing dikandhakake Walikota Leonard Williams babagan pemadaman listrik?
A: Walikota Williams nyatakake keprihatinan babagan pemadaman listrik ing Durham, utamane ing komunitas sing kurang beruntung. Dheweke ngritik tanggapan Duke Energy lan nandheske pentinge komunikasi sing jelas lan akurat kanggo nglayani warga sing kena pengaruh.

P: Apa rencana Duke Energy kanggo ndandani kahanan kasebut?
A: Duke Energy wis mbatesi rencana rong fase. Gardu sing rusak kudu didandani dhisik, kira-kira jam 3 sore wis rampung. lan 5 p.m. Sawise iku, saluran listrik individu bakal diaktifake.

P: Kepiye pemadaman listrik mengaruhi urip warga?
A: Sawetara warga kepeksa nandhang hawa adhem ing njaba, amarga luwih anget tinimbang apartemen dhewe. Papan perlindungan sing anget, kayata ing Sekolah Menengah Utara lawas, wis didegake kanggo nyedhiyakake panganan lan kasur kanggo nganti 150 wong nganti daya pulih kanthi lengkap.

P: Tindakan apa sing ditindakake Walikota Williams?
A: Sanajan ana ing Washington, D.C., Walikota Williams nglumpukake pejabat kutha kanggo mbantu warga sing kena pengaruh lan njaluk jawaban saka Duke Energy babagan frekuensi pemadaman lan rencana kanggo nyegah kedadeyan sabanjure ing Durham wétan.

Definisi

– Daya pemadaman: Periode wektu nalika pasokan listrik diselani utawa ora kasedhiya.
- Gardu listrik: Fasilitas sing ngowahi voltase saka dhuwur dadi sithik (utawa kosok balene) lan nyebarake listrik menyang konsumen.
– Komunitas sing terpinggirkan: Komunitas sing kurang beruntung sacara sosial utawa ekonomi lan asring ngadhepi alangan kanggo ngakses layanan penting.

Link sing Disaranake:
- Duke Energy
- Kutha Durham

Miturut Howard Rhodes

Howard Rhodes minangka tokoh penting ing babagan perencanaan kutha sing lestari, kanthi fokus khusus ing integrasi energi sing bisa dianyari ing kutha-kutha Amerika. Tulisan lan riset dheweke fokus ing pengaruh transformatif solusi energi ijo kayata tenaga surya, angin, lan hidroelektrik ing lingkungan kutha. Rhodes nyengkuyung kanggo ngetrapake praktik lestari iki kanggo ngatasi tantangan owah-owahan iklim lan keamanan energi. Karya sing duwe pengaruh menehi analisa babagan keuntungan ekonomi, lingkungan, lan sosial saka transisi menyang sumber energi sing bisa dianyari ing cityscapes, nggawe dheweke dadi swara utama ing gerakan menyang masa depan kutha sing luwih lestari.