kategori
Tenogo News solar angin

Ngatasi Rintangan ing Ekspansi Energi Terbarukan: Tantangan Panggunaan Tanah lan Solusi Campuran

Mbangun peternakan solar lan angin skala utilitas kanggo nggayuh tujuan iklim global dadi tantangan sing penting: ngamanake tanah sing cukup. Kaya sing disorot ing laporan dening McKinsey & Company, proyek energi sing bisa dianyari iki mbutuhake wilayah darat sing luwih gedhe dibandhingake karo pabrik bahan bakar fosil. Nanging, kanthi kasedhiyan lahan sing durung dikembangake, golek solusi sing ngimbangi kabutuhan ekologis, energi, lan panganan penting banget.

Kanggo nglawan owah-owahan iklim, Badan Energi Internasional ngira perlu nambah 630 gigawatt tenaga surya anyar lan 390 gigawatt tenaga angin anyar saben taun ing taun 2030. Amerika Serikat mung mbutuhake 700,000 hektar kanggo tenaga surya supaya bisa nggayuh tujuan administrasi Biden. saka 100% listrik resik ing 2035. Tantangan ngluwihi kanggo pindho ukuran kothak ing 2035.

Kanggo ngatasi tantangan panggunaan lahan kasebut, Biro Manajemen Tanah AS (BLM) nggawe rencana anyar kanggo nyebarake lan nggedhekake tenaga surya ing sisih kidul-kulon. Rencana kasebut nyedhiyakake lahan 22 yuta hektar kanggo panel surya lan infrastruktur sing ana gandhengane, wilayah sing luwih gedhe tinimbang Skotlandia. Pamindhahan iki teka ing wektu sing apik, kanthi subsidi solar sing isih ana ing sangisore administrasi Biden nyopir investasi lan ekspansi solar.

Sanajan kabutuhan proyek energi sing bisa dianyari iki, dheweke ngadhepi oposisi saka para skeptis lan komunitas lokal, utamane ing wilayah konservatif politik. Keprigelan muncul babagan panggunaan lahan sing saingan kanggo tetanèn lan dampak potensial kanggo pengawetan satwa. Ngimbangi kepentingan saingan iki penting.

Kuncine yaiku ngetrapake solusi panggunaan lahan campuran lan nggunakake kemajuan teknologi. Solusi campuran iki bisa uga kalebu nggabungake panel surya menyang wilayah pertanian, nggabungake peternakan solar karo upaya konservasi satwa, lan nggunakake lahan kanggo produksi energi lan produksi panganan.

Nalika kita nelusuri crunch tanah ing ekspansi energi sing bisa dianyari, penting kanggo golek cara sing inovatif kanggo nggayuh tujuan iklim tanpa kompromi kabutuhan penting liyane. Tantangan kasebut rumit, nanging kanthi nggawe keseimbangan antara pengawetan ekologis, produksi energi, lan keamanan pangan, kita bisa nggawe masa depan sing lestari kanggo kabeh.

Pitakonan Paling Sering (FAQ)

P: Napa ngamanake tanah dadi tantangan sing penting kanggo peternakan solar lan angin skala utilitas?
A: Mbangun peternakan solar lan angin skala utilitas mbutuhake wilayah darat sing gedhe, sing diwatesi lan dikarepake kanggo tujuan liyane.

P: Pira tenaga surya lan angin anyar sing kudu ditambahake saben taun ing taun 2030 kanggo nglawan owah-owahan iklim?
A: Badan Energi Internasional ngira-ngira perlu nambah 630 gigawatt tenaga surya anyar lan 390 gigawatt tenaga angin anyar saben taun ing taun 2030.

P: Pira tanah sing dibutuhake dening Amerika Serikat kanggo tenaga surya?
A: Amerika Serikat mbutuhake 700,000 hektar kanggo tenaga surya kanggo nggayuh target pamrentahan Biden yaiku 100% listrik resik ing taun 2035.

P: Apa sing ditindakake Biro Manajemen Tanah (BLM) AS kanggo ngatasi tantangan panggunaan lahan?
A: BLM wis nggawe rencana sing nyedhiyakake 22 yuta hektar tanah kanggo panel surya lan infrastruktur sing ana gandhengane ing wilayah kidul-kulon.

P: Apa keprihatinan lan oposisi sing diadhepi proyek energi terbarukan?
A: Skeptis lan komunitas lokal, utamane ing wilayah konservatif politik, nuwuhake keprihatinan babagan saingan panggunaan lahan kanggo tetanèn lan dampak potensial kanggo pengawetan satwa.

P: Apa saran kanggo ngatasi tantangan panggunaan lahan ing ekspansi energi sing bisa dianyari?
A: Ngleksanakake solusi panggunaan lahan campuran, kayata nggabungake panel surya menyang wilayah pertanian, nggabungake peternakan solar karo upaya konservasi satwa, lan nggunakake lahan kanggo produksi energi lan produksi pangan.

P: Kepiye ekspansi energi sing bisa dianyari bisa nggayuh tujuan iklim tanpa kompromi kabutuhan liyane?
A: Kanthi nggawe keseimbangan antarane pengawetan ekologis, produksi energi, lan keamanan pangan, solusi inovatif lan lestari bisa ditemokake kanggo nggayuh tujuan iklim.

Katentuan Utama lan Jargon

1. Utility-scale: Nuduhake proyek energi sing cukup gedhe kanggo ngasilake listrik kanggo utilitas (grid) lan nglayani konsumen sing akeh.
2. Gigawatt: A unit daya padha karo siji milyar watt, biasane digunakake kanggo ngukur kapasitas gedhe-ukuran pembangkit listrik.
3. Biro Manajemen Tanah (BLM): Agensi ing Departemen Dalam Negeri AS sing tanggung jawab kanggo ngatur tanah umum.
4. Subsidi: Bantuan finansial utawa insentif sing diwenehake dening pemerintah kanggo ningkatake lan ndhukung industri utawa aktivitas tartamtu.
5. Pengawetan ekologis: Pangreksan lan konservasi ekosistem alam lan keanekaragaman hayati.

Disaranake Link Related

1. Badan Energi Internasional (IEA) - Situs web resmi IEA, organisasi sing nyedhiyakake analisis energi, riset, lan rekomendasi kebijakan.
2. Biro Pengelolaan Tanah (BLM) - Situs web resmi BLM, ing ngendi sampeyan bisa nemokake informasi luwih lengkap babagan perane kanggo ngatur tanah umum.
3. McKinsey & Perusahaan - Situs web resmi McKinsey & Company, perusahaan konsultasi global sing menehi wawasan lan laporan sing migunani babagan macem-macem topik, kalebu energi sing bisa dianyari.

Miturut Daniel Hall

Ngobrol GPT
Ngobrol GPT
Daniel Hall minangka penulis lan peneliti sing misuwur kanthi fokus ing efisiensi energi lan teknologi kutha cerdas ing Amerika Serikat. Karyane nylidiki integrasi solusi energi inovatif menyang infrastruktur kutha, nandheske peran teknologi kanggo ningkatake kelestarian lan daya tahan ing kutha-kutha Amerika. Analisis Hall babagan carane jaringan cerdas, sumber energi sing bisa dianyari, lan teknologi hemat energi bisa ngowahi urip kutha dadi komprehensif lan maju. Kontribusi dheweke dianggep banget kanggo menehi cahya ing dalan menyang lingkungan kutha sing luwih lestari lan maju kanthi teknologi.