kategori
Batu bara Kendaraan Listrik Tenogo Gas News Oil Water angin

Oposisi Munggah Nglawan Rencana Pamrentah Inggris kanggo Ngembangake Eksplorasi Minyak lan Gas Laut Lor

Rencana pamrentah Inggris kanggo nggedhekake eksplorasi minyak lan gas ing Segara Lor saya tambah akeh oposisi. Bill Licensing Petroleum Offshore sing diusulake, sing bakal dibahas ing Commons, Senin, wis nyebabake protes sing nyebar lan malah nyebabake mundur saka mantan menteri energi Konservatif Chris Skidmore.

RUU kasebut nduweni tujuan kanggo ningkatake ekstraksi bahan bakar fosil kanthi nggawe sistem anyar kanggo menehi lisensi kanggo proyek minyak lan gas Laut Utara saben taun. Nanging, kritikus argue sing pratelan pamaréntah kanggo ngoptimalake cadangan Inggris mblusukake, karo prakiraan suggest sing tagihan mung bakal nambah 2% ing output gas Laut Utara. Salajengipun, kelompok ijo lan analis negesake manawa mayoritas panjaluk gas isih bakal teka saka lapangan Laut Lor sing ana, lan ekspansi kasebut ora perlu.

Grup sing nyengkuyung energi sing bisa dianyari, kayata UpLift, nyoroti yen listrik sing diasilake saka mung siji 1.3 gigawatt windfarm bakal ngimbangi gas sing ilang yen ora ana lisensi anyar sing diwenehake miturut tagihan kasebut. Dheweke mbantah manawa pamrentah kudu fokus ing promosi energi sing bisa dianyari lan langkah efisiensi energi, sing bakal nambah keamanan energi Inggris lan tagihan murah.

Bob Ward, direktur kabijakan ing Institut Riset Grantham babagan Perubahan Iklim lan Lingkungan, negesake manawa investasi ing pangembangan Segara Lor sing anyar ora bakal nyebabake tagihan energi lan bisa ngalangi upaya global kanggo nglawan perubahan iklim. Dheweke nyaranake yen nandur modal ing sumber energi Inggris sing resik lan electrifying ekonomi liwat teknologi kaya pompa panas lan kendaraan listrik bakal nyuda katergantungan negara ing bahan bakar fosil sing larang lan ora aman.

Laporan anyar dening ekonom terkemuka, kalebu Nicholas Stern, luwih ngritik pamrentah amarga terus nandur modal ing ekonomi sing ora lestari, kayata pangembangan lapangan minyak lan gas anyar lan bangunan sing ora efisien energi. Laporan kasebut ujar manawa nandur modal ing transisi menyang ekonomi sing tahan banting, efisien, lan inklusif penting kanggo Inggris entuk keunggulan kompetitif ing pasar inovatif ing abad 21st.

Kritik kasebut selaras karo keprihatinan sing diandharake dening klompok parlemen kabeh partai kanggo owah-owahan iklim, sing nandheske kabutuhan Inggris kanggo netepi komitmen iklim. Klompok kasebut nyatakake yen RUU Lisensi Minyak Luar Negeri mbantah janji Inggris sing anyar kanggo pindhah saka bahan bakar fosil, nyuda tuntutan negara kasebut babagan kepemimpinan global kanggo ngatasi perubahan iklim.

Nalika oposisi kanggo rencana pamrentah saya mundhak, isih kudu dideleng kepiye para pembuat kebijakan bakal nanggapi masalah kasebut lan apa pendekatan alternatif, kayata prioritas energi sing bisa dianyari lan efisiensi energi, bakal entuk dhukungan sing luwih gedhe.

Pitakonan Umum (FAQ) babagan Rencana Pamrentah Inggris kanggo Ngembangake Eksplorasi Minyak lan Gas ing Segara Lor

P: Apa RUU sing diusulake sing nyebabake oposisi?
A: Bill ngajokaken disebut Offshore Petroleum Licensing Bill, kang yakuwi kanggo netepake sistem anyar kanggo menehi lisensi kanggo proyek lenga lan gas Laut Utara saben taun.

P: Sapa sing nentang ekspansi eksplorasi minyak lan gas ing Laut Lor?
A: Ekspansi kasebut ngadhepi oposisi sing tambah akeh saka macem-macem kelompok, kalebu klompok ijo, analis, lan klompok parlemen kabeh partai kanggo owah-owahan iklim.

P: Apa keprihatinan sing ditimbulake dening para kritikus RUU?
A: Kritikus argue sing pratelan pamaréntah kanggo nggedhekake cadangan Inggris mblusukake, minangka prakiraan suggest sing Bill mung bakal kasil 2% Tambah ing output gas Segara Lor. Dheweke uga negesake manawa mayoritas panjaluk gas isih bakal teka saka lapangan Laut Lor sing ana, nggawe ekspansi kasebut ora perlu.

P: Apa pendekatan alternatif sing diusulake para pendukung energi terbarukan?
A: Panyengkuyung energi sing bisa dianyari, kayata UpLift, nyaranake manawa pamrentah kudu fokus ing promosi energi sing bisa dianyari lan langkah-langkah efisiensi energi. Dheweke ujar manawa nandur modal ing sumber lan teknologi energi Inggris sing resik kaya windfarms, pompa panas, lan kendaraan listrik bakal nambah keamanan energi Inggris lan tagihan murah.

P: Apa keprihatinan babagan investasi ing pangembangan Segara Lor anyar?
A: Bob Ward, direktur kabijakan ing Institut Riset Grantham babagan Perubahan Iklim lan Lingkungan, ujar manawa investasi ing pangembangan Segara Lor sing anyar ora bakal nyebabake tagihan energi nanging bisa ngalangi upaya global kanggo nglawan perubahan iklim. Dheweke nyaranake nandur modal ing sumber energi sing resik lan electrifying ekonomi kanggo nyuda katergantungan ing bahan bakar fosil sing larang lan ora aman.

P: Apa laporan anyar dening para ekonom terkemuka ngritik pamrentah Inggris?
A: Laporan kasebut ngritik pamrentah amarga terus nandur modal ing ekonomi sing ora lestari, kayata pangembangan lapangan minyak lan gas anyar lan bangunan sing ora efisien energi. Iki ujar manawa nandur modal ing transisi menyang ekonomi sing tahan banting, efisien, lan inklusif penting kanggo Inggris entuk keunggulan kompetitif ing pasar inovatif ing abad kaping 21.

P: Apa keprihatinan sing ditimbulake dening klompok parlemen kabeh partai kanggo owah-owahan iklim?
A: Klompok kasebut nandheske kabutuhan Inggris kanggo netepi komitmen iklim lan negesake manawa RUU Perizinan Petroleum Luar Pesisir bertentangan karo janji anyar negara kasebut kanggo pindhah saka bahan bakar fosil. Kontradiksi iki nyuda pratelan Inggris babagan kepemimpinan global kanggo ngatasi owah-owahan iklim.

P: Apa tanggapan sing terus-terusan kanggo oposisi nglawan rencana pemerintah?
A: Tanggepan saka pembuat kabijakan saiki ora dingerteni, amarga isih kudu dideleng kepiye carane ngatasi masalah kasebut. Ora yakin manawa pendekatan alternatif, kayata prioritas energi sing bisa dianyari lan efisiensi energi, bakal entuk dhukungan sing luwih gedhe.

Definisi:

– Bill Lisensi Petroleum Offshore: Undhang-undhang sing diusulake kanggo nggawe sistem anyar kanggo menehi lisensi kanggo proyek minyak lan gas Laut Lor saben taun.
– Segara Lor: Sawijining banyu sing dumunung ing antarane Inggris, Norwegia, Denmark, Jerman, lan Walanda, ing ngendi ana cadangan minyak lan gas sing signifikan.
– Energi sing bisa dianyari: Energi sing diasilake saka sumber sing diisi maneh kanthi alami, kayata srengenge, angin, lan banyu.
- Efisiensi energi: Panggunaan teknologi lan praktik kanggo nyuda konsumsi energi lan ningkatake kinerja energi, nyebabake biaya energi sing luwih murah lan dampak lingkungan.
– Bahan bakar fosil: Sumber energi sing ora bisa dianyari asale saka sisa-sisa tetanduran lan organisme kuna, kayata batu bara, minyak, lan gas alam.

Link sing Disaranake:
- Departemen Bisnis, Energi lan Strategi Industri
- Uplift
- Grantham Research Institute on Climate Change and the Environment
- Grup Parlementer Kabeh Partai kanggo Perubahan Iklim
- Aksi Energi Nasional

Miturut Terence West

Terence West minangka penulis lan analis sing misuwur kanthi spesialisasi ing dinamika infrastruktur energi lan pengaruhe ing kutha-kutha Amerika. Tulisan kasebut nyelidiki tantangan lan kesempatan sing diwenehake dening transisi menyang sumber energi sing bisa dianyari ing setelan kutha. Karya West ditondoi kanthi pemahaman sing jero babagan aspek teknis lan sosial-ekonomi sistem energi kutha. Komentar babagan carane kutha bisa adaptasi lan entuk manfaat saka teknologi energi sing berkembang wis nggawe dheweke dadi swara sing dihormati ing wacana babagan pembangunan kutha sing lestari lan kebijakan energi ing Amerika Serikat.