kategori
Tenogo Gas News solar

Njelajah Potensi Bahan Ganti Fase kanggo Pembangkit Listrik Tenaga Surya Konsentrat

Energi sing bisa dianyari, utamane tenaga surya, dadi saya penting ing perang nglawan owah-owahan iklim. Minangka komunitas global ngupayakake kanggo nggayuh Sasaran Pembangunan Lestari sing ditetepake dening Perserikatan Bangsa-Bangsa, golek alternatif energi sing nyuda emisi gas omah kaca iku penting. Concentrating Solar Power (CSP) minangka salah sawijining teknologi sing nuduhake potensial gedhe babagan iki.

Tinjauan anyar sing ditindakake dening Jayathunga, Karunathilake, Narayana, lan Witharana nyelidiki panggunaan bahan pangowahan fase (PCM) kanggo panyimpenan energi termal ing pabrik CSP. PCM, khususe sing nggunakake panyimpenan energi termal panas laten (LHTES), wis muncul minangka pilihan sing janjeni amarga efisiensi lan daya ekonomi sing dhuwur.

Nliti luwih saka 200 artikel lan situs web sing diterbitake, panliten kasebut nemokake sejarah, teknologi, ekonomi, lan tren saiki ing sekitar PCM minangka bahan LHTES kanggo tanduran CSP. Temuan utama riset kasebut yaiku identifikasi 163 calon PCM sing cocog kanggo sistem LHTES ing macem-macem aplikasi suhu. Dhaptar lengkap iki, dikategorikaké adhedhasar syarat suhu rendah (T <220 °C) lan suhu medium (220 °C <T <420 °C), nyedhiyakake wawasan sing migunani kanggo eksplorasi lan implementasine luwih lanjut.

Implikasi saka panliten iki signifikan. Kanthi kasedhiyan luwih saka 2,945,926 TWh/taun potensial CSP global, nggunakake energi surya liwat teknologi inovatif kaya PCM bisa mbantu nyuda katergantungan ing bahan bakar fosil lan ngurangi kira-kira 2.1 GtCO2 emisi gas omah kaca. Salajengipun, ngadopsi sistem panyimpenan energi termal sing efisien nambahi pengiriman, linuwih, efisiensi, lan ekonomi sakabèhé tanduran CSP.

Nalika kita ngarepake masa depan, ngenali kesenjangan riset penting kanggo nemtokake langkah sabanjure ing pangembangan PCM kanggo LHTES ing pabrik CSP. Panliten review nandheske pentinge penyelidikan luwih lanjut ing lapangan iki, nyorot kabutuhan riset lan kolaborasi sing terus-terusan.

Kesimpulane, eksplorasi lan implementasine bahan owah-owahan fase kanggo panyimpenan energi termal ing pembangkit Listrik Tenaga Surya Konsentrasi duweni potensi gedhe. Kanthi nggunakake efisiensi lan kelangsungan ekonomi PCM, kita bisa mbukak dalan menyang masa depan sing luwih lestari lan luwih ijo.

Pitakonan Paling Sering (FAQ): Bahan Ganti Fase kanggo Panyimpenan Energi Termal ing Pembangkit Listrik Tenaga Surya (CSP) Konsentrasi

P: Apa pentinge energi sing bisa dianyari sajrone perang nglawan owah-owahan iklim?
A: Energi sing bisa dianyari, kayata tenaga surya, penting banget kanggo nyuda emisi gas omah kaca lan nggayuh Sasaran Pembangunan Sustainable sing ditetepake dening Perserikatan Bangsa-Bangsa.

P: Apa Concentrated Solar Power (CSP)?
A: Concentrated Solar Power (CSP) yaiku teknologi sing nggunakake pangilon utawa lensa kanggo konsentrasi sinar matahari lan ngowahi dadi panas, sing banjur bisa digunakake kanggo ngasilake listrik liwat turbin uap.

P: Apa bahan pangowahan fase (PCM)?
A: Bahan pangowahan fase (PCM) yaiku zat sing bisa nyerep lan ngeculake energi termal sing akeh nalika owah saka siji fase menyang fase liyane, kayata saka padat dadi cair.

P: Apa panyimpenan energi termal panas laten (LHTES)?
A: Panyimpenan energi termal panas laten (LHTES) minangka cara sing nggunakake panas sing diserap utawa dibebasake sajrone owah-owahan fase PCM kanggo nyimpen energi termal kanggo digunakake mengko.

P: Apa kaluwihan nggunakake PCM kanggo panyimpenan energi termal ing pabrik CSP?
A: PCM nawakake efisiensi dhuwur lan daya ekonomi kanggo panyimpenan energi termal. Padha bisa nambah kiriman, linuwih, efisiensi, lan ekonomi sakabèhé saka tanduran CSP.

P: Apa sing ditemokake ing panaliten anyar babagan panggunaan PCM ing pabrik CSP?
A: Panliten review nemtokake 163 calon PCM sing cocog kanggo sistem LHTES ing macem-macem aplikasi suhu. Calon kasebut dikategorikake adhedhasar syarat suhu rendah lan suhu medium.

P: Apa potensial CSP global babagan produksi energi?
A: Sinau kira-kira ana liwat 2,945,926 Tera Watt-jam saben taun (TWh / taun) potensial CSP global.

P: Kepiye panggunaan PCM ing pabrik CSP bisa nyumbang kanggo nyuda emisi gas omah kaca?
A: Kanthi nggunakake energi surya liwat teknologi inovatif kaya PCM, tanduran CSP bisa mbantu nyuda ketergantungan ing bahan bakar fosil lan nyuda sekitar 2.1 Gigaton CO2 (GtCO2) emisi gas omah kaca.

P: Apa pentinge riset lan kolaborasi ing bidang PCM kanggo LHTES ing pabrik CSP?
A: Riset lan kolaborasi sing terus-terusan penting kanggo ngenali kesenjangan riset lan luwih ningkatake pangembangan PCM kanggo panyimpenan energi termal ing pabrik CSP.

Related Links:
- Tujuan Pembangunan Sustainable PBB
- Daya Surya Konsentrasi

Miturut Alan Caldwell

Alan Caldwell minangka panguwasa sing dihormati lan panulis produktif babagan subyek sistem energi terbarukan kutha ing kutha-kutha Amerika. Keahliane yaiku njelajah implementasine lan dampak solusi energi ijo, kayata tenaga surya lan angin, ing lanskap kutha. Karya Caldwell asring nyorot tantangan lan sukses nggabungake energi sing bisa dianyari menyang jaringan kutha, nyengkuyung strategi energi sing lestari lan ekonomis. Analisis lan rekomendasi sing wicaksana duwe pengaruh kanggo mbentuk cara kutha nyedhaki transisi menyang sumber energi sing luwih resik, menehi kontribusi sing signifikan kanggo wacana babagan pembangunan kutha sing lestari.