kategori
Tenogo Gas News Oil

Sekretaris Energi Jennifer Granholm Ngrembug Transisi saka Bahan Bakar Fosil

Sajrone wawancara anyar karo "Kothak Squawk" CNBC, Sekretaris Energi Jennifer Granholm ngandhani sikap pamrentahan Biden babagan bahan bakar fosil. Nalika ditakoni babagan pratelan kepungkur Presiden Biden babagan bahan bakar fosil, Granholm ngaku ora ngerti.

Granholm, sing ngrembug keputusan administrasi kanggo ngaso persetujuan ekspor gas alam cair (LNG), negesake manawa transisi saka bahan bakar fosil bakal dadi proses sing dikelola. Dheweke ujar manawa bahan bakar fosil ora bakal ilang, nanging ana upaya kanggo nyuda emisi gas omah kaca sing ana gandhengane karo industri minyak lan gas.

Tuan rumah, Joe Kernen, nyebutake janji kampanye Presiden Biden sadurunge supaya industri bahan bakar fosil metu saka bisnis. Granholm nanggapi kanthi ujar manawa dheweke durung krungu ujaran khusus kasebut saka Presiden. Nanging, Kernen nyaranake ndeleng video calon Biden ing kampanye kampanye ing taun 2019 ing ngendi dheweke ujar, "Kita bakal mungkasi bahan bakar fosil."

Granholm ngakoni pentinge ngurangi emisi karbon lan ngatur dampak panggunaan bahan bakar fosil. Dheweke nerangake manawa tujuan kanggo nggayuh emisi net-nol ing taun 2050, kaya sing diakoni dening panel internasional babagan owah-owahan iklim, mbutuhake sawetara panggunaan bahan bakar fosil. Departemen Energi ngupaya ngembangake teknologi kanggo nyuda emisi lan ningkatake praktik industri.

Nalika Granholm ora nyedhiyani timeline tartamtu kanggo transisi, Kernen wungu uneg-uneg bab kamungkinan saka rampung transisi adoh saka bahan bakar fosil ing mangsa cedhak. Dheweke nyoroti pentinge infrastruktur lan ketergantungan ekonomi global marang bahan bakar fosil.

Kesimpulane, ujare Sekretaris Granholm nerangake babagan pendekatan administrasi Biden kanggo transisi saka bahan bakar fosil. Nalika bahan bakar fosil isih bakal dadi peran ing lanskap energi, upaya ditindakake kanggo ngatur emisi lan ngembangake teknologi sing luwih resik. Pamrentah ngakoni kabutuhan kanggo owah-owahan sing dikelola kanthi apik lan bertahap menyang masa depan energi sing luwih lestari.

FAQ:

1. Apa sikap pamrentah Biden babagan bahan bakar fosil?
- Pamrentahan Biden ngupayakake nyuda emisi gas omah kaca sing ana gandhengane karo industri minyak lan gas. Dheweke ngerteni pentinge ngatur pengaruh panggunaan bahan bakar fosil lan ngarahake transisi sing dikelola kanthi apik lan bertahap adoh saka bahan bakar fosil.

2. Apa tanggapan Sekretaris Granholm marang pratelan kepungkur Presiden Biden babagan bahan bakar fosil?
- Sekretaris Granholm ngaku ora ngerti babagan komentar khusus Presiden Biden babagan ngilangi industri bahan bakar fosil saka bisnis. Nanging, dheweke ngakoni pentinge ngurangi emisi karbon lan nerangake manawa sawetara panggunaan bahan bakar fosil sing terus-terusan perlu kanggo nggayuh tujuan emisi net-nol ing taun 2050.

3. Apa sing ditindakake Departemen Energi kanggo ngatasi emisi lan ningkatake praktik industri?
- Departemen Energi ngupayakake ngembangake teknologi kanggo ngurangi emisi lan ningkatake praktik industri. Tujuane yaiku nyuda emisi gas omah kaca sing ana gandhengane karo bahan bakar fosil lan ningkatake alternatif energi sing luwih resik.

Definisi:

1. Liquefied Natural Gas (LNG): Gas alam sing wis digawe adhem mudhun menyang negara Cairan kanggo panyimpenan luwih gampang lan transportasi.

2. Emisi gas omah kaca: Gas, kayata karbon dioksida, metana, lan nitrous oxide, sing dibebasake menyang atmosfer lan nyebabake efek omah kaca, sing nyebabake pemanasan global lan owah-owahan iklim.

3. Emisi net-nol: Imbangan antarane jumlah gas omah kaca sing dipancarake menyang atmosfer lan jumlah sing dibuang utawa diimbangi, sing ora ana emisi tambahan sing ditambahake menyang atmosfer.

Pranala sing disaranake:
- Departemen Energi AS (energy.gov)
- Konvensi Kerangka Kerja PBB babagan Perubahan Iklim (un.org)

Miturut Daniel Hall

Ngobrol GPT
Ngobrol GPT
Daniel Hall minangka penulis lan peneliti sing misuwur kanthi fokus ing efisiensi energi lan teknologi kutha cerdas ing Amerika Serikat. Karyane nylidiki integrasi solusi energi inovatif menyang infrastruktur kutha, nandheske peran teknologi kanggo ningkatake kelestarian lan daya tahan ing kutha-kutha Amerika. Analisis Hall babagan carane jaringan cerdas, sumber energi sing bisa dianyari, lan teknologi hemat energi bisa ngowahi urip kutha dadi komprehensif lan maju. Kontribusi dheweke dianggep banget kanggo menehi cahya ing dalan menyang lingkungan kutha sing luwih lestari lan maju kanthi teknologi.