kategori
Tenogo News solar angin

Transportasi Elektrifikasi Mimpin ing Investasi Transisi Energi

Transisi energi saiki ndeleng transportasi listrik ngluwihi energi sing bisa dianyari minangka panampa investasi paling gedhe, miturut laporan dening BloombergNEF. Pembelanjaan teknologi resik global wis tekan rekor $ 1.8 triliun. Nanging, sanajan investasi sing signifikan iki, isih ora cukup kanggo nggayuh target sing ditetepake ing Persetujuan Paris.

Investasi ing transportasi listrik ngalami wutah substansial 36%, tekan $634 milyar ing 2023. Iki nuduhake luwih saka katelu saka total investasi global ing teknologi resik, ngluwihi sektor energi dianyari, kang nampa $623 milyar ing investasi karo wutah relatif alon. tingkat saka 8%. Jaringan listrik ana ing posisi kaping telu kanthi investasi $ 310 milyar, nuduhake peran penting kanggo nggampangake integrasi sumber energi anyar sing bisa dianyari.

Laporan kasebut nyatakake tingkat pertumbuhan sing bisa dianyari sing luwih alon amarga nyuda biaya modul solar lan turbin angin China. Senadyan mangkono, investasi solar mundhak 12%, kanthi jumlah $393 milyar, dene kapasitase mundhak 64%. Total investasi angin tekan rekor dhuwur $217 milyar, karo angin lepas pantai ngamanake $77 milyar saka Financing senadyan kahanan macroeconomic tantangan. Nanging, investasi angin darat mudhun 17% dibandhingake taun sadurunge.

Sanajan investasi transisi energi tambah 17%, Wakil CEO BloombergNEF Albert Cheung negesake manawa kudu tuwuh luwih saka 170% kanggo nggayuh target net-nol. Cheung mratelakake keprihatinan manawa sektor energi resik tuwuh kanthi cepet, nanging isih adoh banget.

China njaga dominasi ing investasi transisi energi, nyathet 38% saka total global kanthi $676 milyar. Nanging, investasi ing energi terbarukan ngalami penurunan 11%, umume amarga biaya peralatan angin lan solar sing mudhun. Ing kontras, energi terbarukan AS ndeleng wutah 60% sing luar biasa, didorong dening kajelasan sing luwih apik babagan kabijakan lan nyuda alangan rantai pasokan ing industri solar.

Laporan kasebut uga nyoroti investasi sing saya tambah akeh ing rantai pasokan energi resik global, kalebu pabrik peralatan lan produksi logam baterei, sing entuk rekor anyar $ 135 milyar. Kajaba iku, investasi iki dijanjekake bakal mundhak maneh sajrone rong taun sabanjure.

Nalika transportasi electrified njupuk timbal ing investasi transisi energi, iku bukti yen tambah efforts perlu global kanggo akselerasi transisi menyang mangsa sustainable.

Pitakonan babagan Transisi Energi lan Investasi Teknologi Bersih

1. Apa tren saiki ing investasi teknologi resik?
Investasi teknologi sing resik, kalebu energi sing bisa dianyari lan transportasi listrik, wis tekan rekor $ 1.8 triliun. Transportasi listrik wis ngluwihi energi sing bisa dianyari minangka panampa investasi paling gedhe.

2. Pira investasi sing ditampa transportasi listrik ing 2023?
Ing taun 2023, transportasi listrik nampa investasi $ 634 milyar, kanthi tingkat pertumbuhan 36%.

3. Kepiye investasi ing energi sing bisa dianyari dibandhingake karo transportasi listrik?
Energi sing bisa dianyari nampa investasi $623 milyar, kanthi tingkat pertumbuhan sing luwih alon 8%, nggawe sektor transportasi listrik kanthi investasi paling dhuwur.

4. Apa peran jaringan listrik ing transisi energi?
Jaringan listrik nampa investasi $310 milyar, sing nuduhake peran penting kanggo nggabungake sumber energi sing bisa dianyari anyar menyang sistem kasebut.

5. Kenapa tingkat pertumbuhan energi terbarukan saya suda?
Kurangé biaya modul solar lan turbin angin Cina wis nyumbang kanggo tingkat pertumbuhan energi terbarukan sing luwih alon.

6. Negara endi sing mimpin investasi transisi energi?
China nyumbang 38% saka total investasi global ing transisi energi, kanthi $ 676 milyar. Nanging, investasi ing energi sing bisa dianyari wis suda amarga biaya suda. AS wis ndeleng wutah 60% sing luar biasa ing investasi sing bisa dianyari.

7. Pira investasi menyang rantai pasokan energi resik global?
Investasi ing rantai pasokan energi resik global, kalebu pabrik peralatan lan produksi logam baterei, tekan rekor anyar $135 milyar.

8. Apa prospek investasi mangsa ing teknologi resik?
Investasi mbesuk ing teknologi resik samesthine bakal mundhak maneh ing rong taun sabanjure, utamane ing rantai pasokan energi resik global.

Definisi:
- Energi sing bisa dianyari: Energi sing asale saka sumber sing diisi maneh kanthi alami, kayata tenaga surya, angin, hidro, lan panas bumi.
– Transportasi listrik: Nuduhake kendaraan utawa sistem transportasi sing nganggo listrik, kayata mobil listrik, sepur, lan bis.
- Jaringan listrik: Jaringan saluran listrik lan infrastruktur sing ana gandhengane sing ngirim listrik saka pembangkit listrik menyang konsumen.

Link sing disaranake:
- BloombergBARU (situs web resmi BloombergNEF, sing nyedhiyakake wawasan lan analisis babagan energi resik lan bisnis sing lestari)

Miturut Daniel Hall

Ngobrol GPT
Ngobrol GPT
Daniel Hall minangka penulis lan peneliti sing misuwur kanthi fokus ing efisiensi energi lan teknologi kutha cerdas ing Amerika Serikat. Karyane nylidiki integrasi solusi energi inovatif menyang infrastruktur kutha, nandheske peran teknologi kanggo ningkatake kelestarian lan daya tahan ing kutha-kutha Amerika. Analisis Hall babagan carane jaringan cerdas, sumber energi sing bisa dianyari, lan teknologi hemat energi bisa ngowahi urip kutha dadi komprehensif lan maju. Kontribusi dheweke dianggep banget kanggo menehi cahya ing dalan menyang lingkungan kutha sing luwih lestari lan maju kanthi teknologi.