kategori
California Tenogo Gas News Oil

Prices Gas California: Refiners Profit Wildly, Konsumen nandhang sangsara

Wis pirang-pirang taun, pembalap lan politisi California yakin manawa pajak gas sing dhuwur lan kabijakan Demokrat tanggung jawab kanggo rega bensin sing dhuwur banget ing negara kasebut. Nanging, data anyar nuduhake kasunyatan sing angel: sing disalahake ana ing pabrik minyak dhewe.

Paling taun, kanggo nanggepi mundhak dadakan ing prices gas, Gubernur Gavin Newsom nandatangani hukum darurat, SBX1-2, kang mbutuhake refiners kanggo mbukak wates MediaWiki kanggo Komisi Energi negara. Tujuane kanggo nemtokake manawa gouging rega ditindakake lan, yen mangkono, kanggo ngetrapake watesan rega.

Laporan pisanan saka hukum pambocoran iki nggambarake gambar sing nggegirisi. Penyuling utama kaya Valero, Chevron, lan Marathon ditemokake entuk bathi rata-rata $1.49 saben galon sajrone sasi ing wulan September. Iki meh kaping telu bathi ing Januari 2023. Malah bathi bathi 66 sen ing Januari 2023 wis luwih dhuwur tinimbang norma sejarah.

Pengacara konsumen Jamie Court kanthi bener nuduhake manawa angka kasebut nuduhake manawa para pemurni entuk bathi saka lonjakan rega gas California. Nalika bener yen kabijakan pemerintah nyumbangake inflasi rega, nanging para penyulingan sing pungkasane nyurung diferensial rega luwih saka dolar saben galon antarane California lan negara liya. Dheweke wis nganggep California kaya ATM sing ora ana watesan, tanpa isin nambah bathi tanpa dipikirake konsumen.

September 2022 ngalami kenaikan rega liyane, kanthi para panyuling nambah bathi dadi $1.29 saben galon. Iki mundhak 13 persen mung sajrone sewulan, sanajan ora ana kedadeyan sing luar biasa.

Relief konsumen bisa uga ana ing cakrawala yen Komisi Energi nindakake wewenang kanggo ngetrapake watesan bathi maksimal sing cukup. Pengadilan Jamie nyaranake tutup 60 sen saben galon, rada ngisor tingkat Januari 2023. Iki bakal ngirim pesen sing kuat kanggo panyuling lan nyebabake penurunan rega meh dolar saben galon kanggo konsumen.

Nanging, Komisi Energi isih nimbang apa tumindak kasebut minangka gouging rega. Kaputusan kasebut samesthine ing wulan Juni. Nanging adhedhasar nomer September piyambak, iku bukti sing refiners tenan njupuk kauntungan saka pasar, lan paukuman diwènèhaké dening SBX1-2 kudu Applied.

Nalika perusahaan minyak bisa protes paukuman kasebut, nuntut gawe piala marang lingkungan bisnis, penting banget yen tanggung jawab dileksanakake. Yen ora saiki, banjur kapan? Konsumen wis nandhang sangsara cukup suwe amarga praktik-praktik larang regane, lan wektune para pemurni kudu nanggung akibat saka tumindak sing ora adil.

Iku tetep kanggo ndeleng carane Komisi Energi bakal tumindak, nanging kanggo pembalap Californian, relief saka prices gas astronomi wis dawa kasep.

FAQ:

P: Apa kapercayan babagan rega gas sing dhuwur ing California?
A: Pembalap lan politikus California percaya yen pajak gas dhuwur lan kabijakan Demokrat tanggung jawab kanggo rega bensin sing dhuwur banget ing negara kasebut.

P: Data anyar apa sing diungkapake babagan panyebab rega gas sing dhuwur?
A: Data paling anyar nuduhake manawa kesalahane ana ing pabrik minyak dhewe, dudu kabijakan pemerintah.

P: Hukum apa sing ditandatangani Gubernur Gavin Newsom kanggo nanggepi rega gas sing dhuwur?
A: Gubernur Gavin Newsom nandatangani hukum darurat, SBX1-2, sing mbutuhake panyuling kanggo mbukak wates MediaWiki menyang Komisi Energi negara.

P: Apa tujuane undang-undang keterbukaan?
A: Tujuan saka hukum pambocoran yaiku kanggo nemtokake manawa gouging rega ditindakake lan, yen mangkono, kanggo ngetrapake watesan rega.

P: Apa laporan pisanan saka hukum pambocoran mbukak?
A: Ing laporan pisanan sing dicethakaké ana panyuling utama kaya Valero, Chevron, lan Marathon duwe bathi bathi luar biasa dhuwur, nggawe bathi rata-rata $1.49 saben galon sak sasi khas ing September.

P: Sepira luwih dhuwur bathi bathi iki dibandhingake taun-taun sadurunge?
A: Margin bathi iki meh kaping telu luwih dhuwur tinimbang bathi ing Januari 2023 lan luwih dhuwur tinimbang norma sejarah.

P: Sapa sing nyopir beda rega antarane California lan negara liya?
A: Artikel argue sing nalika kawicaksanan pamaréntah kontribusi kanggo inflasi rega, iku panyuling sing pungkasanipun drive beda rega liwat dolar saben galon antarane California lan negara liyane.

P: Apa sing kedadeyan karo rega gas ing September 2022?
A: Rega gas tambah, karo refiners mundhakaken margine kanggo $1.29 saben galon, Tambah 13 persen mung siji sasi.

P: Apa solusi sing disaranake kanggo nyedhiyakake relief kanggo konsumen?
A: Pengacara Konsumen Jamie Court nyaranake yen Komisi Energi kudu ngetrapake watesan bathi maksimal sing cukup, kayata tutup 60 sen saben galon, sing nyebabake penurunan rega meh dolar saben galon kanggo konsumen.

P: Kapan Komisi Energi samesthine bakal nggawe keputusan?
A: Kaputusan Komisi Energi babagan apa tumindak para pemurni minangka rega gouging samesthine ing wulan Juni.

P: Apa akibat sing kudu ditrapake yen pemurni ditemokake wis nindakake gouging rega?
A: Ukuman sing diwènèhaké déning SBX1-2 kudu dileksanakake kanggo nyekel panyuling tanggung jawab kanggo tumindak ora adil.

Related Links:
- Komisi Energi California
- Pengawas Konsumen

Miturut Alan Caldwell

Alan Caldwell minangka panguwasa sing dihormati lan panulis produktif babagan subyek sistem energi terbarukan kutha ing kutha-kutha Amerika. Keahliane yaiku njelajah implementasine lan dampak solusi energi ijo, kayata tenaga surya lan angin, ing lanskap kutha. Karya Caldwell asring nyorot tantangan lan sukses nggabungake energi sing bisa dianyari menyang jaringan kutha, nyengkuyung strategi energi sing lestari lan ekonomis. Analisis lan rekomendasi sing wicaksana duwe pengaruh kanggo mbentuk cara kutha nyedhaki transisi menyang sumber energi sing luwih resik, menehi kontribusi sing signifikan kanggo wacana babagan pembangunan kutha sing lestari.