kategori
Tenogo Minnesota News solar

Agrivoltaics: Mulihake Keanekaragaman Hayati Liwat Energi Surya

Ing tengah-tengah Minnesota kidul, ana transformasi sing luar biasa. Ing antarane tata surya lan lapangan sing berkembang, ekosistem lagi lair maneh. Asil sing ora dikarepke iki minangka produk saka pendekatan inovatif kanggo pangembangan energi surya, lan nggawa pangarep-arep kanggo donya keanekaragaman hayati sing mudhun.

Peneliti saka Laboratorium Nasional Argonne Departemen Energi AS lan Laboratorium Energi Terbarukan Nasional miwiti misi kanggo njelajah dampak ekologis situs energi surya sing dibalekake karo suket lan kembang liar. Fokuse ana ing rong situs solar ing Minnesota sisih kidul, sing dilakokno dening Enel Green Power Amerika Utara, loro-lorone ana ing bekas lahan pertanian.

Asil pasinaon lapangan limang taun padha nggumunake. Ing mung limang taun, turah mbrawah saka serangga ing situs solar iki tikel kaping telu. Temuan iki penting ora mung kanggo populasi serangga nanging uga kanggo lapangan tetanèn sing cedhak, amarga layanan penyerbukan uga saya apik.

Tekane agrivoltaics, sing kalebu nggabungake produksi energi solar karo praktik pertanian, nawakake solusi sing janjeni kanggo ngatasi tantangan energi lan biodiversitas. Kanthi nggabungaken nambah habitat kanggo pollinator lan satwa, situs solar bisa kanggo tujuan dual. Nanging, nganti saiki, ana data lapangan sing winates kanggo ndhukung efektifitas pendekatan iki.

Dipimpin dening Heidi Hartmann lan tim, para peneliti nandur suket asli lan tanduran kembang ing situs solar lan nglacak wutah tanduran lan respon komunitas serangga sajrone patang taun. Upaya kasebut nuduhake asil sing positif, kanthi jumlah lan macem-macem tetanduran ngembang nalika habitat diwasa, nyebabake pengaruh sing signifikan marang pollinator.

Salajengipun, pengaruh positif saka habitat solar-pollinator iki ngluwihi situs solar. Pollinator diamati ngunjungi kembang kedhele ing sawah sing cedhak, ningkatake layanan penyerbukan lan bisa nambah produktivitas tetanèn.

Implikasi saka energi solar sing ramah habitat ana loro. Kaping pisanan, situs kasebut bisa nduwe peran penting ing konservasi keanekaragaman hayati. Kapindho, dheweke menehi solusi kanggo konflik panggunaan lahan, utamane ing setelan pertanian. Kanthi ningkatake layanan penyerbukan, situs kasebut duweni potensi kanggo nggawe lahan pertanian luwih produktif.

Nalika panliten kasebut menehi wawasan sing migunani, riset luwih lanjut dibutuhake kanggo ngevaluasi aplikasi solar sing ramah habitat ing macem-macem wilayah lan kanggo nggayuh tujuan ekologis tartamtu. Nanging, panemuan kasebut menehi pangarep-arep kanggo masa depan pangembangan energi surya lan konservasi biodiversitas.

Langganan buletin kita kanggo artikel sing luwih menarik lan konten eksklusif. Lan aja lali mriksa EarthSnap, aplikasi gratis sing diwenehake dening Eric Ralls lan Earth.com, kanggo njelajah lan ngurmati kaendahan planet kita.

FAQ:

1. Apa fokus riset sing ditindakake dening Laboratorium Nasional Argonne Departemen Energi AS lan Laboratorium Energi Terbarukan Nasional?
- Panliten kasebut fokus kanggo njelajah dampak ekologis situs energi surya sing dipulihake karo suket lan kembang liar.

2. Ing ngendi papan kasebut dumunung?
– Situs solar dumunung ing Minnesota kidul, dilakokno dening Enel Green Power Amerika Utara.

3. Kepriye asile panliten ing lapangan?
– Ing mung ing limang taun, turah mbrawah saka serangga ing situs solar telung. Iki nyebabake layanan penyerbukan sing luwih apik, nguntungake populasi serangga lan lapangan tetanèn sing cedhak.

4. Apa iku agrivoltaics?
- Agrivoltaics minangka kombinasi produksi energi surya karo praktik pertanian.

5. Apa gunane energi surya sing ramah habitat?
- Situs energi surya sing ramah habitat bisa nyumbang kanggo konservasi keanekaragaman hayati lan menehi solusi kanggo konflik panggunaan lahan, utamane ing setelan pertanian. Dheweke bisa ningkatake layanan penyerbukan lan duweni potensi nambah produktivitas tetanèn.

6. Kadospundi para panaliti nglacak tuwuhing tetuwuhan lan respon komunitas serangga?
- Peneliti nandur suket asli lan tanduran kembang ing situs solar lan ngawasi wutah lan respon komunitas serangga sajrone patang taun.

7. Apa pengaruh positif saka habitat solar-pollinator ngluwihi situs solar?
- Ya, pollinator diamati ngunjungi kembang kedele ing sawah sing cedhak, ningkatake layanan penyerbukan lan bisa nambah produktivitas tetanèn.

8. Apa ana implikasi kanggo masa depan pangembangan energi surya lan konservasi keanekaragaman hayati?
- Ya, riset kasebut menehi pangarep-arep kanthi nuduhake keuntungan potensial saka energi solar sing ramah habitat. Nanging, riset luwih lanjut dibutuhake kanggo ngevaluasi ditrapake ing macem-macem wilayah lan kanggo nggayuh tujuan ekologis tartamtu.

Tembung-tembung kunci/Jargon:
– Agrivoltaics: Nggabungke produksi energi solar karo laku tetanèn.
– Keanekaragaman Hayati: Keragaman lan variabilitas organisme urip ing wilayah tartamtu.
– Penyerbukan: Transfer serbuk sari saka bagean lanang menyang bagean wadon kembang, nyebabake pembuahan lan produksi wiji.
– Pollinator: Kéwan utawa serangga sing mbantu ing proses polinasi.

Link sing Disaranake:
- Earth.com
- Enel Green Power
- Laboratorium Nasional Argonne
- Laboratorium Energi Terbarukan Nasional

Miturut Howard Rhodes

Howard Rhodes minangka tokoh penting ing babagan perencanaan kutha sing lestari, kanthi fokus khusus ing integrasi energi sing bisa dianyari ing kutha-kutha Amerika. Tulisan lan riset dheweke fokus ing pengaruh transformatif solusi energi ijo kayata tenaga surya, angin, lan hidroelektrik ing lingkungan kutha. Rhodes nyengkuyung kanggo ngetrapake praktik lestari iki kanggo ngatasi tantangan owah-owahan iklim lan keamanan energi. Karya sing duwe pengaruh menehi analisa babagan keuntungan ekonomi, lingkungan, lan sosial saka transisi menyang sumber energi sing bisa dianyari ing cityscapes, nggawe dheweke dadi swara utama ing gerakan menyang masa depan kutha sing luwih lestari.