kategori
Tenogo Energi ijo News

Nyepetake Penemuan Bahan kanggo Teknologi Energi Ijo

Universitas Kyushu, kanthi kolaborasi karo Universitas Osaka lan Pusat Keramik Halus, wis nggawe kemajuan sing signifikan ing panelusuran bahan-bahan penting kanggo maju teknologi energi ijo. Nggunakake pembelajaran mesin, peneliti nemokake rong bahan sing kuat sing cocog kanggo digunakake ing sel bahan bakar oksida padat, terobosan ing solusi energi lestari.

Sel bahan bakar oksida padhet yaiku piranti sing ngasilake energi nggunakake bahan bakar sing ramah lingkungan kaya hidrogen, ngasilake emisi karbon dioksida nol. Profesor Yoshihiro Yamazaki saka Departemen Ilmu lan Teknologi Material Universitas Kyushu nandheske pentinge ngoptimalake produksi, panyimpenan, lan transportasi hidrogen, uga ningkatake efisiensi sel bahan bakar hidrogen sing ngasilake daya. Panemuan bahan sing bisa nindakake ion hidrogen kanthi efisien liwat elektrolit padat ing sel bahan bakar minangka langkah penting kanggo nggayuh tujuan kasebut.

Cara tradisional, peneliti fokus ing struktur perovskite nalika nggoleki bahan elektrolit kanggo sel bahan bakar. Nanging, tim ing Universitas Kyushu mutusake kanggo nggedhekake panelusuran menyang oksida non-perovskite kanggo nemokake konduktor proton sing luwih efisien. Tantangan kasebut yaiku nemokake kombinasi bahan dasar lan dopan sing optimal, sing ningkatake konduktivitas proton ing elektrolit.

Kanggo ngatasi tantangan iki, peneliti nguripake machine learning. Kanthi nganalisa lan prédhiksi kombinasi potensial oksida lan dopan, dheweke bisa ngenali faktor sing mengaruhi konduktivitas proton lan nyintesis rong bahan kanthi struktur kristal sing unik. Siji materi nduweni struktur kristal selenite, sing nuduhake konduktivitas proton pisanan, dene liyane nuduhake konduksi proton kanthi kecepatan dhuwur liwat struktur eulit.

Terobosan ing panemuan materi iki duweni potensi kanggo nyepetake kemajuan ing sel bahan bakar oksida padat lan bidang ilmu material liyane. Kanthi nggunakake learning machine, peneliti bisa njelajah macem-macem oksida sing nglakokake proton, sing ndadékaké kemajuan ing teknologi energi lestari.

Aplikasi learning machine ing ilmu material nduweni janji kanggo ngatasi kebutuhan mendesak kanggo solusi energi sing ramah lingkungan lan ngatasi masalah iklim. Kanthi pangembangan lan refinement luwih lanjut, pendekatan sing didhukung data iki bisa ngowahi revolusi panemuan bahan-bahan inovatif, mbukak dalan kanggo masa depan sing luwih ijo lan luwih lestari.

Bagian FAQ:

1. Apa pentinge riset sing ditindakake dening Universitas Kyushu lan para kolaboratore?
- Riset kasebut fokus ing panelusuran bahan penting kanggo maju teknologi energi ijo, khusus ing bidang sel bahan bakar oksida padat. Panggunaan machine learning wis mimpin kanggo panemuan rong bahan kuwat cocok kanggo nggunakake ing sel bahan bakar iki, kontribusi kanggo solusi energi sustainable.

2. Kepiye sel bahan bakar oksida padat ngasilake energi?
– Sel bahan bakar oksida padhet ngasilake energi kanthi nggunakake bahan bakar sing ramah lingkungan kayata hidrogen, sing nyebabake emisi karbon dioksida nol.

3. Kenging punapa panemuan bahan ingkang saged ngintunaken ion hidrogen ing sel bahan bakar kanthi efisien?
- Ngoptimalake produksi, panyimpenan, lan transportasi hidrogen, uga ningkatake efisiensi sel bahan bakar hidrogen sing ngasilake daya, penting banget kanggo ngembangake teknologi energi ijo. Nemokake bahan sing bisa nindakake ion hidrogen kanthi efisien liwat elektrolit padat ing sel bahan bakar minangka langkah penting kanggo nggayuh tujuan kasebut.

4. Bahan apa sing biasane difokusake nalika nggoleki bahan elektrolit kanggo sel bahan bakar?
- Cara tradisional, peneliti fokus ing struktur perovskite nalika nggoleki bahan elektrolit kanggo sel bahan bakar.

5. Apa sebabe peneliti ing Universitas Kyushu nggedhekake panelusuran menyang oksida non-perovskite?
- Peneliti ngembangake telusuran menyang oksida non-perovskite kanggo nemokake konduktor proton sing luwih efisien kanggo sel bahan bakar. Tujuane kanggo ngenali kombinasi bahan dasar lan dopan sing optimal sing ningkatake konduktivitas proton ing elektrolit.

Definisi:

– Sel bahan bakar oksida padhet: Piranti sing ngasilake energi nggunakake bahan bakar sing ramah lingkungan kaya hidrogen, ngasilake emisi karbon dioksida nol.
– Konduktivitas proton: Kapabilitas materi kanggo ngoper ion hidrogen (proton) liwat strukture.
– Elektrolit: Zat sing bisa ngirim listrik nalika dilebur utawa ing larutan, biasane digunakake ing sel bahan bakar kanggo nggampangake gerakan ion.

Link sing Disaranake:
- Universitas Kyushu
- Universitas Osaka
- Pusat Keramik Fine

Miturut Alan Caldwell

Alan Caldwell minangka panguwasa sing dihormati lan panulis produktif babagan subyek sistem energi terbarukan kutha ing kutha-kutha Amerika. Keahliane yaiku njelajah implementasine lan dampak solusi energi ijo, kayata tenaga surya lan angin, ing lanskap kutha. Karya Caldwell asring nyorot tantangan lan sukses nggabungake energi sing bisa dianyari menyang jaringan kutha, nyengkuyung strategi energi sing lestari lan ekonomis. Analisis lan rekomendasi sing wicaksana duwe pengaruh kanggo mbentuk cara kutha nyedhaki transisi menyang sumber energi sing luwih resik, menehi kontribusi sing signifikan kanggo wacana babagan pembangunan kutha sing lestari.